2021 Yılı TaşkındanEtkilenen Alanlar Haritası

2021 yılı Ağustos ayında Kastamonu ili Abana-Bozkurt bölgesinde meydana gelen taşkın sonucunda nehir yatağının taşması ile ilçede yerleşim alanları ile tarım alanları etkilenmiştir.

2021 Yılı Yangın Etkilenen Alanlar Haritası

2021 yılı Temmuz ve Ağustos ayları içerisinde Marmaris, Bodrum, Manavgat, Köyceğiz bölgelerinde meydana gelen yangınlar sonucunda yangından etkilenen alanlar Sentinel 2 uydu görüntüleri ile dNBR analizleri gerçekleştirilerek belirlenmiştir.

İHA ileTaşkın Olaylarının Etkisinin İzlenimi

Büyük Menderes Havzası’nda gerçekleştirilen proje sonucunda ortaya çıkan “Quantification and Visualization of Flood-Induced Morphological Changes in Meander Structures by UAV-Based Monitoring” başlıklı makale, Engineering Science and Technology an International Journaldergisinde yayımlandı.

İnsansız Hava Araçlarının Yerbilimlerinde Kullanımı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Coğrafya Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Muhammed Zeynel ÖZTÜRK moderatörlüğünde Doç. Dr. Orkan ÖZCAN tarafındansunumu gerçekleştirilen "İnsansız Hava Araçları ve Yerbilimlerinde Kullanımı" online sunumuna Youtube üzerinden erişim sağlanmaktadır.

İnsansız Hava Araçları ve Yer Bilimleri Kitabı

Laboratuvarımız bünyesinde Doç. Dr. Orkan ÖZCAN ve Dr. Semih Sami Akay tarafından hazırlanan “İnsansız Hava Araçları ve Yer Bilimleri” kitabı, İHA ile veri üretimi ve İHA’ların yer bilimlerinde kullanım olanaklarına dair bilgileri sunmaktadır.

Türkiye’nin En Büyük Deltası Çukurova Geç Holosen Evrimi

Türkiye’nin en büyük deltası olan Çukurova’nın Geç Holosen evriminin açıklandığı çalışmamız ”Late-Holocene landscape evolution of a delta from the foredune ridges:Seyhan Delta, the Eastern Mediterranean, Turkey” The Holosen dergisinde yayımlanmıştır.

İHA ile Çoklu Afet Performansı

İTÜ ve Akdeniz Üniversitesi,İHA Tabanlı Ölçüm Yöntemleri ile Oyulma Etkisindeki Köprülerin Çoklu Afet Performansının Belirlenmesi projesi kapsamında “Automated UAV-based multi-hazard assessment system for bridges crossing seasonal rivers” Smart Structures and Systems yayınlanmıştır.

İHA ile Havza Yönetimi Çalışmamız Yerel Basında

İTÜ’den Havza Yönetiminde İHA Destekli Modelleme Büyük Menderes Nehri’nin taşmalarda değişen topografik yapısı İHA ile incelendi, sonuçlar bilimsel makale oldu.

İTÜ’den Havza Yönetiminde İHA Destekli Modelleme

Büyük Menderes Havzası’nda gerçekleştirilen proje sonucunda ortaya çıkan “UAV-based Evaluation of Morphological Changes Induced by Extreme Rainfall Events in Meandering Rivers” başlıklı makale, SCOPUS’ta 300 h-index değerine sahip PloS One dergisinde yayımlandı.

itü3bee 3B Sanal Kampüs Erişime Açıldı

Türkiye'nin ilk İHA ile üretilmiş kampüs modeli olan itü3bee - 3B İTÜ Ayazağa Kampüsüerişme açılmıştır.